14 prova për ringjalljen e Jezu Krishtit (dhe 14 referenca)

ArgumentuesiMendime ShtesëLeave a Comment

easter_varri_bosh300x150

14 dëshmi/prova për ringjalljen e Jezu Krishtit – dhe 14 referenca Nga Rob Bowman, nga webfaqja www.reclaimingthemind.com Në këtë artikull, unë do të përmbledh, sa më shkurt të mundem, 14 dëshmi për historinë e ringjalljes së Jezus Krishtit. Përmbledhjet për secilën nga pikat janë relativisht të shkurtra dhe nuk trajtohen plotësisht. Këtu nuk pretendojmë t’i jemi përgjigjur çdo pyetjeje që … Read More

Argumentuesi14 prova për ringjalljen e Jezu Krishtit (dhe 14 referenca)

Varri i Jezusit?

ArgumentuesiMendime ShtesëLeave a Comment

lost_tomb_jesus1

Shënim: Materiali i mëposhtëm është përkthyer nga libri “Cështja e Krishtit të vërtetë” nga Lee Strobel, një shqyrtim investigativ rreth argumenteve të kohës moderne kundër Krishtit biblik… Kapitulli i mëposhtëm është një intervistë me Michael Licona, një teolog që ka shkruar shumë rreth argumentave të ringjalljes së Krishtit. Ky seksion, argumenton problemet me dokumentarin e Discovery Channel “Varri i humbur i … Read More

ArgumentuesiVarri i Jezusit?